Ballina / Shkencë / NASA: Një vrimë e madhe është hapur në Diell
In Fabric

NASA: Një vrimë e madhe është hapur në Diell

Një njollë e madhe është paraqitur në diell, e cila mund të dërgojë flaka diellore të rrezikshme në Tokë.

Njolla e diellit, e quajtur AR2664, është 120,000km e gjerë – mjaftueshëm e madhe sa për t’u parë nga Toka.

Ekspertët kanë paralajmëruar se njolla është mjaftueshëm e madhe për të prodhuar flakë diellore të klasit M, që mund të shkaktojë dëme në satelitët e komunikimit dhe të krijojë stuhi rrezatimi.

Observatori për Dinamika Diellore i NASA-së e vërejti për herë të parë këtë njollë javën e kaluar, dhe duket se është zmadhuar përgjatë kësaj jave.

Njollat e diellit janë zona të zeza në sipërfaqen e diellit, të cilat krijohen nga bashkëveprimet me fushën magnetike të diellit.

Lexo edhe:

Njoftimi i NASA-s, zbulohen 219 planetë të tjerë

NASA: Hapet një vrimë në Diell, sa 50 planete si Toka

 

Check Also

alien në gjithësi

Shkencëtarët do t’iu dërgojnë mesazh alienëve

Me shpresë se do të komunikojnë me ndonjë alien në gjithësi, shkencëtarët do të dërgojnë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *