NASA kërkon nga stafi i saj që të ndihmojnë në luftën kundër COVID-19

Agjencia hapësinore tashmë ka dhënë ndihmë për të luftuar pandeminë, me projekte të tilla si dhënia e kompjuterëve të saj për të ndihmuar në vaksina, raportojnë mediat ndërkombëtare.

Gjithashtu ka kërkuar që personeli i saj, shumë prej të cilëve janë dërguar në shtëpi si pjesë e politikave të strehimit në vend, duke ndjekur raste pozitive në ambiente të ndryshme, të ndihmojnë në krijimin e ideve.

Agjencia i ka kërkuar stafit të saj të krijojë ide të reja për të përdorur aftësitë dhe përvojën e tyre në mënyra që të merren me koronavirus, siç është monitorimi se si pandemia është duke prekur shoqërinë dhe Tokën, përmes të dhënave të Nasa, inteligjencës artificiale dhe mjeteve të tjera.

Por gjithashtu kërkoi nga stafi i saj që ekspertizën e tyre teknike ta kthejnë në sfida të tjera praktike, duke përfshirë mungesën e pajisjeve mbrojtëse personale për punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe ventilatorët për ata që vuajnë me simptoma të Covid-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.