fbpx
nasa mision afer diellit

NASA e heshtur: Lajmin e kumton të enjten!

Bota është në pritje të lajmit të madh, por cili do jetë ai, askush nuk e di. Te enjten, NASA do të mbajë konferencën më të madhe të shtypit, pasi që teleskopi i saj i gjurmimit ka bërë një zbulim të ri. Kaq dihet për momentin.

Teleskopi i hapësirë Kepler është vënë në punë nga NASA për të zbuluar toka të tjera, ku mund të ketë jetë. Dhe ka një zbulim të fundit, mjaft domethënës sa për të mbajtur një konferencë të madhe shtypi.

Shumë pak informacione janë dhënë për lajmërimin, që do të mbahet të enjten. Por e sigurtë ëshë që ka të bëjë me exoplanet, botët me përmasat e tokës që orbitojnë rreth yjësisë së tyre dhe janë shpresa jonë e vetme për të gjetur jetën të huaj.

Agjencia Hapësinore thotë se zbulimi është bërë me ndihmën e inteligjencës artificiale të Google, e cila përdoret për të analizuar të dhënat që sjell teleskopi. Më shumë informacione do të bëhen të ditura në konferencën e shumëpritur të së enjtes. Cili do jetë lajmi mbetet të shihet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.