NASA dhe anomalia magnetike mbi tokë

NASA po monitoron në mënyrë aktive një anomali të çuditshme në fushën magnetike të Tokës, përkatësisht një zonë të madhe me intensitet magnetik më të ulët në qiell midis Amerikës së Jugut dhe Afrikës Jugperëndimore.

Ky fenomen, i quajtur Anomali i Atlantikut të Jugut (MSA), ka ngatërruar shkencëtarët për vite me radhë.

Satelitët janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj forcës së dobësuar të fushës magnetike brenda anomalisë, pasi për këtë arsye ata janë më të ekspozuar ndaj grimcave nga Dielli, shkruan revista ‘Science Alert’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.