Isa Mustafa

Mustafa: Ne jemi kundër shfuqizimit, do ta mbrojmë shtetin tonë

Takimi i LDK-së dhe Vetëvendosjes me ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe ate të britanisë së Madhe ka përfunduar një orë para mesnates.

Sot ndodhi propozimi që të shfuqizojmë ate që ky Kuvend e kishte votuar dhe miratuar, tha i pari i LDK-së Isa Mustafa lidhur me tentativë e 43 deputetëve për shfuqizimin e Ligjit për Gjykatën Speciale.

“Ne duhet të vazhdojmë ashtu siç duhet ta bëj Kosova, në frymën e integrimeve euroatlantike dhe në bashkëpunim me partnerët tonë ndërkombëtarë… LDK nuk do ta përkrahë. Do të jemi kundër dhe nuk do të lejojmë që e ardhmja e Kosovës të rrezikohet. Nuk ka asnjë arësye që të vazhdohet ky proces (përpjekja për shfuqizim të Gjykatës Speciale v.j. ). Ne do të vazhdojmë të punojmë me partnerët tonë. Do të bashkëpunojmë dhe kordinojmë, edhe me Vetëvendosjen e edhe me partitë në Koalicionin qeverisës, në mënyrë mos ta rrezikojmë shtetin tonë, por ta mbrojmë ate”, ka deklaruar Isa Mustafa kryetari i LDK-së pas takimit.

Dështon Kryesia e Kuvendit, Veseli nuk e siguroi kuorumin

Reagimi në gjuhën angleze i Ambasadorit Amerikan Greg Delawie, i bërë para dështimit të Kryesisë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!