Isa Mustafa, Lideri i LDK-së
Isa Mustafa, Lideri i LDK-së

Mustafa: LDK nuk e ka problem edhe nëse mbetet në opozitë

Kreu i LDK-së, Isa Mustafa ka deklaruar sot se me Lëvizjen Vetëvendosje janë duke zhvilluar takime intensive, por ka shtuar se ende nuk kanë arritur te diskutimet për temat e rëndësishme politike, siç janë Demarkacioni, transformimi i FSK-së në Ushtri, apo edhe dialogu me Serbinë.

“Nuk është biseduar në mënyrë konkrete të themi në fushën e programit qeverisës se cilat çështje ne duhet t’i kapërcejmë dhe cilat janë çështje penguese. Nuk është biseduar në mënyrë të drejtpërdrejtë se çfarë do të ndodh me liberalizimin e vizave, demarkacionin, dialogun me Serbinë, me transformimin e FSK-së në ushtri që janë po ashtu tema të mëdha të cilat nuk presin. Edhe në qoftë se presim ne nuk na presin të tjerët”, deklaroi lideri i LDK-së.

Mustafa ka shtuar se në qoftë se në lidhje me këto tema nuk gjejnë gjuhë të përbashkët me Lëvizjen Vetëvendosje, atëherë ata do të qëndrojnë në opozitë,.

“Unë pres që këto ditë të hapen këto çështje të diskutohen dhe në qoftë se ne shohim se ka hapësirë që të gjejmë gjuhë të përbashkët për këto tema, e bëjmë, në qoftë se jo, atëherë e mbajmë pozicionin tonë që ne të rrimë në opozitë”, tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.