Ballina / Shkencë / Mund të ballafaqohemi me epokë të akullt mes viteve 2030 d 2040

Mund të ballafaqohemi me epokë të akullt mes viteve 2030 d 2040

Hulumtuesit kanë paralajmëruar që Toka mund ta përjetojë një mini-Epokë të Akullt. Një studim i bërë së fundmi pretendon që i ka parashikuar ciklet diellore duke shtuar që në periudhën në mes të vitit 2030 dhe 2040, ciklet diellore do ta anulojnë njëri-tjetrin.

Ky fenomen ka ndodhur edhe më herët, kur është cilësuar si një mini-epokë e akullt. Në mes të viteve 1646 dhe 1715, kur një gjë e tillë kishte ndodhur, Lumi Temza në Angli ishte ngrirë.

Gjatë kësaj periudhe, dielli ‘bie në gjumë’, duke mos e ngrohur tokën e as planetët tjerë, që sillen përreth tij, për faktin se në ciklin e njëzetegjashtë, atë që do ndodh në mes të viteve 2030 dhe 2040, dy valët diellore do të jenë shumë larg njëra-tjetrës, duke shkaktuar kështu reduktim të madh të aktivitetit diellor.

@Fluidi

Provo po ashtu

zona e erret ne oqean

‘Zona e errësirës’ nën oqean

“Zona e errësirës” e oqeanit të mistershëm, e zbuluar 300 metra nën sipërfaqen e ujit, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.