Muaji i lindjes, përcakton profesionin

Muaji i lindjes, përcakton profesionin

Shkencëtarët nga Universiteti i Oxfordit kanë konstatuar se muaji i lindjes  mund të ndikoj në çdo gjë , duke filluar nga inteligjenca, profesioni e deri te jetëgjatësia.  Hulumtimi  është bërë te njerëzit që ushtrojnë 19 profesione të ndryshme.

Të lindurit në janar , është më se e bsueshme se do të punjonë në bankë apo shërbimin tatimor.

shkurt lind numri më i madh i artistëve dhe policëve të trafikut.Të lindurit në këtë muaj kanë probleme me gjumin.

Marsi është i rezervuar për muzicient të llojit të Lady Gaga dhe Diana Ross, por edhe për pilotët.

prill kanë lindur disa diktatorë, si Adolf Hitleri dhe Sadam Husein.

Të lindurit në maj, është më se e besueshme se do të përfundojnë  në sport , si futbollisti David Beckham , por edhe në politikë si John Kennedy dhe Josip Broz Tito.

qershor,  kanë lindur numër i madh i ndërtimtarëve , shoferëve dhe artistëve.

Në  gusht , ditlindjen e kremtojnë  presidentët amerikan Barack Obama dhe Bill Clinton .

Gjatë muajve të verës lind numri më i vogël  i sportistëve , mjekëve dhe stomatologëve.

Të lindurit në shtator janë nxënës të mirë, ndoshta pse kanë lindur në fillim të vitit shkollor.Ata më së paku kanë dëshirë të jenë ndërtimtarë dhe frizer.

Jetën më të gjatë e kanë personat e lindur  në tetor .

nëntor kanë lindur ish kryeministrja  britanike Margareth Thatcher dhe kryeministri aktual i Britanisë së Madhe, David  Cameron.

Numri më i madh i vrasësve serik dhe shizofrenëve  lind në dhjetor.Gjatë muajit të fundit të vitit lind edhe numri i madh i stomatologëve,por edhe parashikuesve të së ardhmes.

Russsell Foster, professor në Universitetin Oxford, ka thënë që faktorët sezonal nuk mund të shmangen përtej një kufiri të caktuar, pavarësisht nga sasia e efektit  që kanë në jetën tone si individ./infoglobi