Ballina / Fashion/Beauty / Mrrekullitë e vajit SAFFLOWER

Mrrekullitë e vajit SAFFLOWER

Shkruan: Fiqrete Haliti/InfoGlobi

Disa nga përfitimet shëndetësore të vajit SAFFLOWER përfshijnë aftësinë e tij për të ulur nivelet e kolesterolit ne gjak, menaxhimin e sheqerit në gjak, ndihmon në humbje te peshës, përmirëson shëndetin e flokëve, rrit shëndetin e lëkurës, redukton simptomat paramenstruale, kontrollon kontraktimet e muskujve, si dhe ka aftësi për të përmirësuar sistemin imunitar.

Safflower është një, bimë Carthamus Tinctorius, me përdorim të vogël , përveç si vaj safflower . Për fat të mirë, ky vaj është jashtëzakonisht i vlefshëm dhe është i nxjerrur nga farat e lules . Në të kaluarën, fara safflower janë përdorur zakonisht për ngjyra, por ne mijëvjecarin e fundit ato kanë pasur një varg arsyesh për përdorim. Ajo ka qenë një fabrikë e rëndësishme për kulturat që datojnë nga grekët dhe egjiptianët.

Ka rreth 60 vende të botës që kultivojnë këtë bimë, por rendimenti i përgjithshëm është mjaft i vogël, vetëm rreth 600,000 tonë në vit në mbarë botën. Në historinë moderne, vaj vegjetal që është nxjerrë nga fara është elementi më i vlefshëm i bimës, dhe pjesa më e madhe e prodhimit të përdoret për këtë qëllim. Vaji, megjithatë, është një zëvendësim i mirë për të tjera, vajrat bimore më pak të shëndetshme që janë përdorur gjerësisht, kështu që tregu vazhdon të rritet në mbarë botën. Përfitimet shëndetësore të këtij vaji, janë të përshkruara me hollësi më poshtë.

Përfitimet :
Shëndeti i Zemrës: Në vajin Safflower është gjetur një përmbajtje shumë e lartë e omega-6 acideve yndyrore, e cila është një lloj acidi yndyror i dobishëm për trupin tonë. Ajo është e njohur ndryshe si acid linoleik. Ky acid mund të ndihmojë trupin për të mbajtur një ekuilibër të shëndetshëm të kolesterolit në trup, e cila zvogëlon shanset e zhvillimit të arteriosklerozës, si dhe kushte të tjera shëndetësore, të tilla si sulmet në zemër dhe tru, që janë shpesh rezultat i kësaj gjendje.

Diabeti: Acid yndyror omega-6 , ka treguar aftësi edhe për menaxhuimin e nivelit të sheqerit në gjak, duke ndihmuar ata njerëz që vuajnë nga diabeti për të mbajtur sheqerin në gjak konstant . Kjo mund të parandaloj edhe zhvillimin e diabetit.

Dobësimi: Ky ka kohë që njihet si një zgjidhje e mirë për ata njerëz të cilët janë duke u përpjekur për të humbur peshë. Omega-6 acidet yndyrore,me të cilat vaj safflower është i pasur, ndihmon trupin për të djegur yndyrë, në vend se ti akumuloj ato. Kjo e bën vajin safflower shumë e vlefshme, të përdoret nga njerëzit që vuajnë nga obeziteti për të humbur peshë pa pasur nevojë të bëjë shumë ndryshime në dietën e tyre.

Shëndeti i Flokëve: Vaj safflower është gjithashtu e pasur në acid oleik, e cila është shumë e dobishme për lëkurën e kokës dhe flokët. Kjo vitaminë rrit qarkullimin në lëkurë e kokës, duke stimuluar rritjen e flokëve dhe forcën në follicles. Ajo gjithashtu mund të ndihmojë për të mbajtur flokët tuaj të shndritshme dhe të gjallë, kështu që është përdorur shpesh në aplikimet kozmetike. Megjithatë, ajo gjithashtu bën të njëjtën gjë, nëse konsumohet edhe si ushqim.

Lëkura e Fytyres : Përmbajtja e lartë e acidit linoleik në vajin safflower bën atë ideal për rritjen e cilësisë dhe pamjen e lëkurës tuaj. Acidi linoleik mund të veproj në sebum ( miteserjet ) për të mbyll poret dhe për të zvogëluar pikat e zeza , si dhe puçrrat në fytyre. Për më tepër, acid linoleik stimulon rigjenerimin e qelizave të reja të lëkurës, që do të thotë se ajo ndihmon për të pastruar plagët dhe blemishes ( njollat ) të tjera nga sipërfaqja e lëkurës, duke jua dhenë një pamje më tërheqëse!

PMS: Femrat që kalon në periudhën e menstruacioneve, me dhimbje dhe gjendje të pakëndshme ,Acid linoleic I vajit safflower e rregullon prostaglandins (acidet yndyrore të pangopura ) në trup, të cilat mund të shkaktojnë luhatje të tilla dramatike hormonale dhe simptomat gjatë menstruacioneve. Prandaj, vaj safflower mund të ulur ashpërsin e simptomave PMS dhe gjithashtu mund të rregullojë cikle menstruale, si shtesa hormonal, pa efekte anësore të rrezikshme.

VeREJTJE – KUJDES : Nëse ju keni probleme me koagulimit të gjakut, mos e përdorni vajin safflower, sepse ai në mënyrë dramatike mund të ngadalësojë koagulimin , pasi që vaj safflower bënë hollimin e gjakut.

Gjithashtu, në qoftë se ju keni alergji në ragweed ( poleni, bimës nga familja Genus Ambrosia ) dhe bimëve të tjera nga ajo familje, shmangjuni vajit safflower, pasi që mund të shkaktohen reaksione alergjike të ndryshme dhe shumë të ashpëra.

Kaloni në përdorimin e vajit safflower sot dhe të gëzoni rezultatet e tij të shpejta !

Për flokët tuaj:
Ju mund të zgjidhni për të shfrytëzuar vajin Safflower në formë individuale apo ndoshta bashkë me vaj ulliri si dhe vaj kokosi, të cilat janë treguar të jenë jashtëzakonisht të mira për flokët.

Lyeni flokët nga skajet dhe vazhdoni në brendi të kokës duke fërkuar ( masazhuar) butësisht lëkurën e kokës.

Lëreni gjatë tërë natës sepse është metoda më e mirë, në rast se është e bezdishme , duke e lënë atë edhe për një orë është e mjaftueshme.

Për lëkurën tuaj
Thjesht , marrëni disa pika vaj safflower në dorën tuaj, shpërndajen në shuplakat tuaja dhe aplikoje bujarisht mbi fytyrën tuaj, qafën , dhe këmbët.

Gjatë blerjeve te produkteve tuaja per lëkurë , shikojeni nëse përmbajnë vaj safflower. /InfoGlobi

Provo po ashtu

Dëshironi t’i largoni rrathët e zinj poshtë syve ?

Ndoshta ajo që nuk e keni konsideruar asnjëherë është se sodën e bukës mund ta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.