Ballina / Shkencë / Mrekulli apo fatamorganë? “Papritmas u shfaq një qytet i lashtë në horizont” VIDEO

Mrekulli apo fatamorganë? “Papritmas u shfaq një qytet i lashtë në horizont” VIDEO

Pamje interesante është krijuar në Liqenin Hongze në Kinë, e cila krijoi konfuzion si për fotografin, ashtu edhe për të gjithë ata që shikuan videon, a është një mrekulli apo është një fatamorganë?

Përndryshe, pamjet u morën javën e kaluar, dhe pak para se të binte shi, kështu që ajri pastroi dhe zbuloi një skenë krejt të re.

Kuratori i muzeut lokal tha se ky qytet antik u shfaq në vitet 1950 dhe 1960.

Ky fenomen quhet fatamorganë. Është një fenomen atmosferik dhe optik për shkak të përthyerjes së dritës në atmosferë të temperaturave të ndryshme. Për shkak të kësaj, nganjëherë duket se disa objekte, të shtrembëruara ose të zmadhuara, janë të vendosura mbi tokë ose mbi sipërfaqe të ujit.

Megjithatë, përdoruesit e mediave sociale flasin për ditë me radhë për qytetin legjendar kinez që ekzistonte në brigjet e këtij liqeni mijëra vjet më parë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.