Mos u lut për jetë të lehtë…’: Thënie të arta nga John F. Kennedy

“Njeri mund të vdesë, kombet mund të ngrihen dhe bien, por ideja vazhdon të jetojë.”

“Kombi i cili frikohet t’i lë njerëzit e vetë të shpalosin të vërtetën dhe të pavërtetën në një treg të hapur është komb që frikohet nga njerëzit e vetë.”

“Ndryshimi është ligj i jetës. Dhe ata të cilët shikojnë vetëm të kaluarën dhe të tashmen kanë gjasa ta humbasin të ardhmen.”

“Mos u lut për jetë të lehtë. Lutu të jesh njeri i fortë.”

“Politika vendore vetëm mund të na mundë; politika e jashtme mund të na mbysë.”

“Përpjekjet dhe guximi nuk mjaftojnë pa shkak dhe drejtim.”

“Nëse shoqëria e lirë nuk mund t’u ndihmojë të varfërve që janë shumë, nuk mund t’i shpëtojë as të pasurit që janë pak.”

“Është fakt, për fat të keq, se ne mund ta sigurojmë paqen vetëm duke u përgatitur për luftë.”

“Le të mos negociojmë kurrë nga frika. Por të mos kemi kurrë frikë që të negociojmë.”

“Njerëzimi duhet t’i jep fund luftës, përderisa lufta s’i ka dhënë fund njerëzimit.”

/gaze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.