Ballina / Biznes / Karrierë / ‘Mos punoni vetëm për para’: Thënie të çmuara nga Warren Buffett

‘Mos punoni vetëm për para’: Thënie të çmuara nga Warren Buffett

“Ndershmëria është një dhuratë e shtrenjtë. Mos e prit nga njerëz të lirë.”

“Nevojiten 20 vite për të ngritur famën dhe pesë minuta për të shkatërruar atë. Nëse mendoni rreth kësaj do t’i bëni punët ndryshe.”

“Mos punoni vetëm për para, vini pasionin në atë që bëni.”

“Është më mirë të shoqërohesh me njerëz më të mire se ti. Përzgjidh shoqërues sjellja e të cilëve është më e mirë se e jotja dhe do të lëvizësh në atë drejtim.”

“Unë nuk jam biznesmen, unë jam artist.”

“Janë 309 milion njerëz që mundohen të përmirësojnë pjesën e tyre në jetë. Dhe ne kemi sistem që u mundëson të bëjnë atë.”

“I shiko lëkundjet e tregut më mire si mik se sa si armik; më mire përfito nga marrëzia se të marrësh pjesë në të.”

“Është shumë më mire të blesh një kompani të mrekullueshme me një çmim pranueshëm se sa një kompani të pranueshme me një çmim të mrekullueshëm.”

“Blej vetëm diç për të cilën do të ishe tërësisht i kënaqur nëse tregu do të mbyllej për 10 vite.”

“Çmimi është çfarë paguan. Vlera është çfarë merr.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.