Ballina / PSIKOLOGJI / Mos i shkaktoni nervozë fëmijëve , dëmtohen tmerrësisht

Mos i shkaktoni nervozë fëmijëve , dëmtohen tmerrësisht

Të qëllosh me shuplakë fëmijët kur bëjnë gabime mund t’i bëjë ata adoleshentë agresivë.

Një kërkim i ri shkencor ka treguar se të vegjlit që janë rrahur nga prindërit kanë më shumë gjasë që të jenë agresivë pas moshës 10 vjeç. Gjithashtu, këta fëmijë ka më shumë mundësi që të mos kenë sjellje të mirë me të tjerët.

Shkencëtarët e Universitetit të Misurit analizuan 1840 çiftë nënë-fëmijë dhe të dhënat u morën përmes sondazheve, vizitave në shtëpi dhe intervistave të mësuesve, shkruan Top-channel, transmeton Gazeta Shneta.

Udhëheqësi i studimit, profesori Gustavo Carlo thotë: “Rezultatet tona tregojnë se mënyra se si i trajtojnë prindërit fëmijët në moshë shumë të vogël ndikon në sjelljen e tyre kur të rriten. Është shumë e rëndësishme që prindërit të heqin dorë nga ndëshkimi fizik”.

@Fluidi

Provo po ashtu

divorci gabimet qe munde te shmangen

Psikologët: Si mund të shpëtoni martesën

Divorcet janë të zakonshme ditëve të sotme, dhe statistikat janë paksa shqetësuese. Çdo njeri dëshiron …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.