Ballina / Shëndet & Fitnes / Mos i kryqëzoni këmbët, është e dëmshme për shëndetin
Mos i kryqëzoni këmbët, është e dëmshme për shëndetin

Mos i kryqëzoni këmbët, është e dëmshme për shëndetin

Me siguri se i kryqëzoni këmbët të paktën një herë kur jeni duke ngrënë darkë, duke punuar në tavolinën e punës, apo thjesht kurdo që jeni ulur.

Por ekspertët thonë se duhet ta ri-mendoni mirë këtë shprehi: kryqëzimi i këmbëve faktikisht mund të sjellë shumë efekte negative shëndetësore.

Ulja me këmbë të kryqëzuara shkakton dhimbje në shpinë dhe qafë

Në një botë të përsosur, ju nuk duhet t’i mbani këmbët e kryqëzuara asnjëherë, por kjo rrallëherë ndodh. Shumica prej nesh e shpërngulim peshën e trupit vetëm në një anë, duke i kryqëzuar këmbët.

Por terapeuti fizik-ortopedik Vivian Eisenstadt, kryqëzimi i këmbëve është thjeshtë kërkesë për dhimbje shpine dhe qafe. Aq më shumë që qëndroni ulur në një pozitë të tillë, aq më shumë presion vendosni në shpinë, gjë që i rritë mundësitë për të zhvilluar probleme me qafë dhe shpinë.

Përveç kësaj, ulja me këmbë të kryqëzuara e rritë edhe shtypjen e gjakut dhe ndikon në nervat e këmbëve tuaja.

@Fluidi

Provo po ashtu

kanceri

Gjermani: A e vret kjo substancë kancerin

Studiuesit kanë zbuluar në sipërfaqen e limfomave një kompleks proteinash që dëmton qelizat kanceroze. Përdorimi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.