Mos i bëni këto gabime! Hudhra duhet përdorur si më poshtë

E “hidhni”menjëherë hudhrën në tenxhere sapo ta pastroni? Është gabim! 

Mënyra më e mirë që të përftoni të gjithë përbërësit antikancerogjenë nga hudhra është që ta pritni në copëza të imëta dhe të prisni së paku 15 minuta para se ta zini. Përse?

Pikërisht ajo është koha e nevojshme për enzimat të cilat gjenden në hudhër që të përzihen dhe të veprojnë në kombinim me përbërësit e tjerë të hudhrës dhe në këtë mënyrë prodhohet alicina.

Alicina është përbërës e cila lidhet me preventiven e kancerit, ndërsa nxehja e vrullshme pikërisht shkatërron këtë enzimë nga e cila krijohet alicina.

Prandaj, është më së miri të prisni 10 deri në 15 minuta para se ta zini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.