fbpx
bitmain

Monero dhe SiaCoin refuzojnë Bitmain ASIC miner

Masa eshte marrur pasi Bitmain njoftoi një super të fuqishëm Antminer X3 ASIC i projektuar posaçërisht për llogaritjet e bazuara në algoritmin CryptoNight, i cili është bazë për kriptovaluta të tilla si Monero (XMR), ByteCoin (BCN) dhe AeonCoin (AEON).

Dominimi i Bitmain tronditi reputacionin e gjigantëve të industrisë AMD dhe Nvidia, aksionet e të cilave u ndanë ashpër pas firmës Wall Street Susquehanna raportoi se minatorja e re e Bitmain do të rriste konkurrencën e saj më 26 mars.

Sot, kur tregu i kriptovalutav bëhet i ndenjur, minierat mund të jenë mënyra e vetme për të pasur fitim. Kjo i detyron prodhuesit më të mëdhenj të kartave video të specializuara ASIC për të sjellë në treg tregje të reja dhe më produktive të pajisjeve. Minatorët me bazë në ASIC tejkalojnë CPU-të dhe GPU-të e konkurrentëve, duke krijuar një kërcënim real të përqëndrimit të minierave në mes të lojtarëve më të mëdhenj të pajisur me pajisjet më të fuqishme.

Për shkak të monopolit të tanishëm në prodhimin e minatorëve ASIC dhe zgjerimin e pozicioneve të saj në tregun e pajisjeve të minierave në tërësi, sipas analistëve Bernstein, Bitmain fitoi rreth 4 miliard dollarë vitin e kaluar, të njëjtën vlerë si Nvidia. Vlen të përmendet se Bitmain arriti këtë nivel gjashtë herë më shpejt se Nvidia, i cili mori 24 vjet për të arritur këto nivele fitimesh.

Siç u tha nga CryptoCompare, ASIC-i i ri mund të japë deri në $ 4,500 në fitime mujore për pronarin e tij, por procesi i llogaritjes së tij bazohet kryesisht në përfshirjen e pajisjeve në transaksionet e rrjetit Monero, gjë që mund të çojë në ndërprerjen e funksionimit të rrjetit XMR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.