Ballina / Shkencë / Momenti i fundit kur mund ta shpëtojmë botën
Bota

Momenti i fundit kur mund ta shpëtojmë botën

Pas tre vjetësh studime dhe një jave diskutimesh mes shkencëtarëve Paneli Ndërqeveritar për Ndryshimet Klimatike (IPCC) ka publikuar një raport në lidhje me ngrohjen globale.

Shkencëtarët kanë deklaruar se është koha e fundit kur ne mund të ndërmarrim diçka sa i përket rreziqeve që na kanosen nga ngritja e temperaturave globale.

Në raportin e tyre dramatik në lidhje me mbajtjen e temperaturës nën 1.5 gradë Celsius, thuhet se bota tani është tërësisht jashtë linjave të parapara dhe se po shkon drejt temperaturës 3 gradë Celsius.

Mbajtja e temperaturës prej 1.5 gradë Celsius nënkupton ndryshime të shpejta dhe rrënjësore në të gjitha aspektet e shoqërisë.

Sipas tyre këto ndryshime do të jenë tejet të kushtueshme, mirëpo mundësia për të reaguar ende ekziston.

@Fluidi

Provo po ashtu

majmuni me gjene njeriu, gjenetika, kina

“Prodhohet” majmuni me gjene të njeriut, hapet debat i madh etik

Shkencëtarët në Kinë mund ta kenë krijuar një lloj të ri të majmunit, dhe me …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.