Misteret e ‘Botës së paparë’ (VIDEO)

Jeta ndonjëherë kalon tepër shpejt, e ndonjëherë tjetër tepër ngadalë.

Louis Schwartzberg ka vendosur prandaj që, me ndihmën e xhirimit të ngadalësuar dhe kamerës me shpejtësi të madhe, të tregojë atë që çdo ditë ndodh para syve tanë, por që këto nuk jemi në gjendje t’i shohim.

“Jetojmë në botën e bukurisë së paparë, aq suptile e delikate sa është gati e padukshme për syrin njerëzor. Për t’ua treguar atë botë të padukshme, Schsartzberg përdor kamerat me shpjetësi të madhe, xhirimin e ngadalësuar dhe mikroskopër”, thuhet në përshkrimin e videos.

Gjatë TED-it, ai ka paraqitur projektin e tij të asaj kohe “Mysteries of the Unseen World”, i cili ngadalëson, përshpejton dhe rrit mrekullitë e mahnitshme të natyrës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.