Ballina / PSIKOLOGJI / Miqasia krijohet brenda disa orësh!!!
miqasia

Miqasia krijohet brenda disa orësh!!!

Kur ishit fëmijë ishte shumë e thjeshtë për të krijuar miqësi. Mjafton të pëlqenit të njëjtat lojëra apo filma vizatimorë dhe menjëherë quhesh ‘shok i ngushtë’.

Në vitet e mëvonshme bëhet disi e vështirë të krijosh miqësi kaq shpejt.

Megjithatë nuk është me nevoja ta vrasim mendjen nëse mund ta quajmë dikë shok ose shoqe, apo është akoma herët. Një studim i ri është publikuar në Gazetën e Lidhjeve Shoqërore dhe Personale (Journal od Social and Personal Relationships), dhe zbulon misterin se sa kohë duhet për tu miqësuar me dikë.

Sipas studimit, duhen 50 orë kohë e kaluar se bashkë që nga njohja për t’u quajtur shokë të rastësishëm, dhe 90 orë që ju apo ata të ndihen mjaftueshëm komod sa ta quani njëri – tjetrin ‘shokë’.

Studimi gjithashtu zbuloi se kishte efekt të kundërt nëse këto orë kaloheshin në punë apo shkollë, sepse njerëzit nuk kalojnë kohë së bashku me dëshirë.

@Fluidi

Provo po ashtu

vetmia, mësime

Gulf News: Pse është kaq i vetmuar brezi i sotëm ?

Mos harroni: Mos e matni veten me arritjet e njerëzve të tjerë. Ju nuk jeni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.