fbpx
Sigmar Gabriel

Ministri i Jashtëm gjerman bën thirrje urgjente për bisedime në mes të Spanjës dhe Katalonisë

Ministri i Jashtëm gjerman, Sigmar Gabriel, ka bërë thirrje urgjente për bisedime në mes të Katalonisë dhe Spanjës.

Ai ka thënë se është jetike të shmangen ngjarjet që mund të dalin jashtë kontrollit, pas masave të dhunshme që ndërmori policia spanjolle në rajon, gjatë votës për pavarësi.

“Imazhet që kanë arritur dje nga Spanja, tregojnë se sa e rëndësishme është ndalimi i eskalimeve”, ka thënë Gabriel në një deklaratë, në të cilën ai nënvizoi thirrjet e Bashkimit Evropian për dialog në mes të Spanjës dhe Katalonisë.

Gabriel, tha se të dyja palët duhet të “ruajnë qetësinë” dhe të punojnë drejt një zgjidhjeje politike që i përmbahet sundimit të ligjit, që është një ndër shtyllat kryesore që i bashkon vendet e Bashkimit Evropian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.