cryptohour

Minatorë të kriptovalutave, bëhuni gati për fikjen e Rigave në këtë ditë

Minatorët e Kryptos janë ftuar të bashkohen me fushatën e këtij orari të Tokës, duke larguar disa nga pajisjet e tyre në orën 8:30 dhe 9:30 në 24 mars. Iniciativa për të marrë pjesë në ngjarjen vjetore të WWF vjen nga komuniteti Rus i kriptos. Organizatorët e orës “Crypto Hour” shpresojnë të përqëndrojnë vëmendjen në nevojën për teknologjitë eko-miqësore të bllokimit.

“Ora e Kryptos” do të zhvillohet brenda ngjarjes vjetore të Fondit Botëror të Egrave, i njohur si Orari i Tokës. Fushata e WWF-së inkurajon njerëzit dhe bizneset që të fiken dritat elektrike për një orë çdo vit, zakonisht në ditët e fundit të marsit. Këtë vit, minatorët nga Rusia dhe bota janë ftuar nga ekspertë të minierave ruse dhe bllokada për të bërë të njëjtën gjë të ndërrojnë pajisjet e tyre në orën 8:30 të mëngjesit më 24 mars.
Duke u bashkuar me iniciativën, minatorët e kriptos do të demonstrojnë përgjegjësinë e tyre sociale dhe angazhimin për t’u kujdesur për planetin, thanë organizatorët për Rambler. Ata shpresojnë se “Ora e Kryptos” do t’i bëjë ata të mendojnë se si të respektojnë teknologjitë blockchain me të cilat punojnë.
Sipas disa vlerësimeve, rrjeti bitcoin konsumon deri në 50 terawatt-orë energji elektrike në vit, dhe shkalla është në rritje. Në krye të kësaj, kriptovalutat e minierave lëshojnë shumë nxehtësi. Ftohja e pajisjeve të fuqishme të specializuara kërkon më shumë energji.

Organizatorët e “Orës së Kriptos” do t’u bëjnë thirrje autoriteteve të krijojnë një “hartë e minierave ekologjike” ku tregohen vendet ku fermat minerare mund të ndërtohen afër burimeve të ripërtëritshme të energjisë. Ata do të insistojnë në marrjen e masave për të stimuluar rrjedhën e investimeve në projektet ekologjike të minierave në Federatën Ruse.
Orari i Tokës i këtij viti është në mes të orës 8:30 dhe 9:30 në ora lokale, më 24 mars. Veprimtaria filloi në Australi në vitin 2007. Tani ajo zhvillohet çdo vit në më shumë se 7,000 qytete anembanë botës. Ajo simbolizon angazhimin e individëve, komuniteteve, bizneseve dhe organizatave në planet dhe të ardhmen e saj, transmeton Kryptolajmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.