Metali që kushton 5 herë më shumë se ari

Të gjithë e vlerësojnë arin si metalin më të çmueshëm. Por radiumi është një tjetër metal, i cili kushton 5 herë më shumë se floriri.

Me një rritje prej 32% që nga fillimi i janarit, radiumi është një metal që përdoret në katalizatorët e makinave.

Tashmë, çmimi i tij është më i larti që nga viti 2008.

Ky metal është minuar si një nënprodukt i platinit dhe nikelit. Ai i nënshtrohet luhatjeve të mëdha në çmim kur ndryshojnë të dhënat e ofertës dhe kërkesës.

Javën që shkoi çmimi i radiumit ishte 7,975 për një ons(njësi matëse)

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.