Mesazhet e pathëna për vajzat e reja

Lumturia e femrave sipas statistikave të ditëve të fundit vazhdimisht ka pësua rënie. E gjitha për fajin e këshillave dhe rrethit përmes të cilit ato ndikohen.

Sipas një publikim të fundit që qarkullon në mediat amerikane, thuhet se njëra ndër këshillat që duhet ti jepen vajzave të reja, sa i përket lumturisë është se ata nuk duhet të ndjekin rutinën, e cila perceptohet si ideale. Kjo listë ku përfshihen: Përfundimi i studimeve me notë mesatare të shkëlqyer, një punë me të hyra të kënaqshme, një lidhje perfekte dhe krijim i një familje….janë disa nga këshillat që vajzat e reja arrin të cilat vërtetë i sjellin stres të madh atyre. Stresi si armiku numër një i lumturisë, po ka efekt edhe në nivelin e palumturish tek femrat e reja. Sipas këtij publikim ne duhet të këshillojmë vajzat që të gjejnë rrugën e tyre dhe gjërat që ato i bëjnë të lumtura, e jo ne të krijojmë ‘listën’ për to.

Një tjetër pikë në të cilën ndalet ky shkrim është edhe këshilla që : Më shumë shpenzo në eksperiencë sesa gjëra. Përmes kësaj këshille vajzave u sugjerohet të shpenzojnë si kohë poashtu edhe para në gjërat që atyre do ju sjellin një eksperiencë jetësore. /infoglobi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.