Më të mençurit e botës: Ja si duket lista e 10 vendeve të para

Portali Vouchercloud, duke iu falënderuar të kaluarës, të tashmes e së ardhmes ia ka dalë të përcaktojë dhjetë kombet më të mençura në botë.

Parametra kanë qenë numri i çmimeve Nobel të marra (e kaluara), rezultatet e testit të inteligjencës (e tashmja) dhe të arriturat shkencore (e ardhmja) të cilët kanë vendosur.

Në vendin e parë gjendet Japonia me rezultatet më të mira në secilën lëmi. Vendin e dytë, të tretë, të katër e të pestë e zënë Zvicra, Kina, ShBA-të e Holanda.

Është interesante se ShBA-të janë në vendin e 28-të për nga rezultatet e testit IQ, por numri i çmimeve Nobel ua ka siguruar vendin e katërt.

Rusia ndodhet në vendin e 6-të, Belgjika në të 7-in, Britania e Madhe në vendin e 8-të. Vendin e nëntë e të dhjetë e zënë Kroeja Jugore dhe Kanadaja.

Në vendin e fundit, përkatësisht në të 25-tin gjendet Singapori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!