fbpx

Me këte aparat mund të bëhen mrrekulli

Shkencëtarët nga Menlo Park, Laboratori Kombëtar me bazë në Kaliforni, bënë fotografitë e para digjitale në botë me një aparat 3,200 megapikselë, duke përdorur një pajisje të përparuar të imazhit të krijuar për të eksploruar hapësirën.

“Ne do të masim dhe katalogojmë rreth 20 miliardë galaktika”, tha Stephen Kahn, drejtor i Observatorit Vera C. Rubin në Kili.

Në atë observator, aparati digjital më i madh në botë do të bëhet qendra e përpjekjeve monumentale për të hartuar qiellin e natës.

Do t’i duhen kamerës rreth 10 vjet për të kapur imazhet më të hollësishme të universit të marra ndonjëherë.

“Shumica e pjesëve të qiellit të natës nuk janë realizuar kurrë në të vërtetë me teleskopë”, tha Kahn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.