fbpx

Me brokoli kundër astmës e alergjive

Mjaftojnë që mbi ajrin e nxehtë të vendosni dy gota të mbushura me brokoli për të vënë në kontroll simptomat e astmës.

Hulumtuesit e Universitetit të Melburnit në Australi thonë se substanca (sulforaphene) që gjindet në disa perime e sidomos ne brokolimund të ju mbrojë nga inflamacionet respiratore që përkeqësojnë gjendjen tek asmatikët.

“Testet laboratorike na shpiejnë në përfundimin se njerëzit mund të marrin frymë më lirisht nëse inhalohen me brokoli. Inhalimi me brokoli është i mirë sidomos për pacientët që vuajnë nga astma dhe alergjitë”, thotë Nadia Mazarakis, shkencëtarja që ka udhëhequr këtë studim.

Rezultatet kanë treguar se avulli nga brokoli ka mënjanuar pengesat në frymëmarrje brenda një kohe shumë të shkurtër pas ‘thithjes së tij’. thonë mes tjerash këtu./infoglobi/v.b.