newspaper express, washington, journalists, media, smtarphone, internet

Mbyllet gazeta Express mesazhi i fundit: “Shijoje telefonin tënd të qelbur”!

Quhej “Express” dhe shpërndahej falas në Uashington

Pas 16 vitesh, kjo gazetë i ka “mbyllur faqet” dhe nuk do të printohet më.

Njoftimi i trishtueshëm jepet në faqen e parë të numrit të fundit të saj, i shoqëruar me një mesazh të fortë dhe ironik njëkohësisht: “Shpresojmë se do të të shijojë telefoni yt i shpifur”.

Menaxherët e The Post cituan gjendjen e  përkeqësuar financiare për vendimin për të pushuar së botuari këtë gazetë. Megjithëse ata nuk pranuan të paraqesin shifra specifike, ata thanë se letra e shtypur kohët e fundit kishte filluar të humbiste para.

E gjallë dhe e gjallë, Express ishte krijuar për të qenë një lexim i shpejtë për udhëtarët e transportit publik çdo mëngjes, veçanërisht për njerëzit që nuk u pajtuan në The Post. Ajo paraqiste ilustrime të mbuluara tërheqëse me vëmendje dhe nganjëherë të trishtueshme që nxorën në pah një histori të vetme lajmesh .

Gazeta gjithashtu përmbante një përzierje të lajmeve dhe veçorive të nxjerra nga The Post dhe histori origjinale dhe kolona opinionesh të prodhuara nga stafi i saj, me 20 gazetarë të cilët do të pushohen nga puna si rezultat i mbylljes së letrës.

Express, është ndër të mbijetuarit e fundit të modës së letrave të udhëtarëve, ofroi përmbledhje të tregimeve më të rëndësishme kombëtare dhe ndërkombëtare të ditës, si dhe lajme sportive dhe lokale.

Edicioni i tij i së enjtes, që përfshin një pjesë në ngjarjet e fundjavës dhe argëtimin, zakonisht ishte më i forti i javës, duke arritur në më shumë se 80 faqe.

Edicioni i tij i së enjtes këtë javë shfaqi një seksion të gjerë të parashikimit të arteve të vjeshtës.

Një sulm ndaj teknologjisë që thellohet edhe në faqen e brendshme të gazetares. Sipas redaksisë, interneti që po shpërndahet falas në stacionet e trenit e të autobuzëve në Uashington u lejon personave që të marrin me lehtësisht lajme përmes telefonëve të tyre, duke eleminuar kështu nevojën për gazetën e printuar dhe letrën.

https://twitter.com/jfdulac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.