fbpx

Mbajeni në mend mirë! Çelësi i martesës së lumtur është në duar të femrës!

Njëri ndër faktorët vendimtarë, kyç dhe i vetëm për martesë të lumtur është që femra patjetër duhet të jetë e kënaqur në tërësi me lidhjen – thekson shkencëtari dhe studiuesi Jon Gotman.

Martesat në të cilat femra është e lumtur zgjasin më shumë.

Gjoja që shumë hulumtime të ndryshme kanë treguar që martesat në të cilat femra është më e lumtur se mashkulli zgjasin shumë më gjatë se ato në të cilat mashkulli është i lumtur, ndërsa femra e palumtur.

Përse femrat janë më të ndjeshme, përkatësisht më kërkuese?

Biologët evolutivë shpjegojnë këtë me faktin që femrat gjatë jetës prodhojnë numër të kufizuar qelizash vezore, andaj me kujdes patjetër duhet të zgjedhin se kujt do t’ia “dhurojnë” atë vezë, përkatësisht me kë do të ngjizin fëmijën.

Truri i tyre evolutiv i formësuar urdhëron që me atë rast të kenë kujdes në “cilësinë” e partnerit të tyre, përkatësisht që me të të jenë të kënaqura dhe të lumtura.

Pra, të dashur meshkuj, kujdesuni për lumturinë e partneres suaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.