Mbahet konferenca ndërkombëtare mbi të dhënat e hapura “got data”

Open Data Kosovo në bashkëpunim me fondacionin ePanstwo, organizatë kjo që operon në Poloni, më 6 dhjetor 2019, organizojnë konferencën ndërkombëtare mbi të dhënat e hapura dhe iniciativat teknologjike në Kosovë dhe Evropë, titulluar “GOT_Data”.

Kjo konferencë një-ditore do të mbledh organizata joqeveritare nga Evropa, përfaqësues të institucioneve publike dhe organizatave ndërkombëtare për të diskutuar mbi të dhënat e hapura dhe nismat qeveritare, zbatimin e tyre të suksesshëm dhe ndikimin e projekteve teknologjike në politikat e vendeve përkatëse.

Konferenca synon të mbledhë mbi 100 pjesëmarrës: ekspertë, përfaqësues të OJQ-ve, aktivistë, zyrtarë të administratës publike dhe publikun më të gjerë të interesuar për këtë temë.

Në këtë konferencë do të mbahen katër sesione që do të shtjellojnë temën mbi prokurimin publik në të dhënat e hapura, gazetarinë e bazuar në të dhëna, inteligjencën artificiale e politik-bërjen dhe lidhja e urave bashkëpunuese me politik-bërësit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.