Ballina / Shkencë / Max Plank: Nëse një yll kalon në këtë distancë, duhet të shqetësohemi që të gjithë
yjet e vdekjes interstelare

Max Plank: Nëse një yll kalon në këtë distancë, duhet të shqetësohemi që të gjithë

Brenda një milion viteve, ose edhe pak më shumë, mbi 20 yje të tjerë do të afrohen në një distancë prej 3.26 vite dritë nga sistemi ynë diellor.

Distanca duket e largët, por shkencëtarët thonë se ajo është e mjaftueshme që të prishen ekuilibrat e fushës gravitacionale në brezin e asteroidëve, çka do të shumëfishonte mundësitë që ndonjëri prej tyre të godasë Tokën, transmeton TCH.

“Nëse një yll kalon në këtë distancë, duhet të shqetësohemi që të gjithë”, thotë për “The Guardian”, Coryn Bailer-Jones nga Instituti Max Planck.

Sistemi ynë diellor lëviz përmes galaksisë, ashtu siç bëjnë edhe yjet e tjerë dhe për këtë fenomeni i lartpërmendur është i pashmanshëm, thonë shkencëtarët.

@Fluidi

Provo po ashtu

shkencetari dhe jeta e njerezve

Ja sa do të jetojnë njerëzit sipas Dr. De Grey

Një shkencëtar beson se avancimi i teknologjisë së shpejti do t’i lejojë njerëzit të kontrollojnë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *