Ballina / BOTA / Matteo Renzi: Evropa duhet t'i rrëzojë e jo t'i vendos muret

Matteo Renzi: Evropa duhet t'i rrëzojë e jo t'i vendos muret

Evropa ka lindur që të rrëzojë mure dhe jo që t’i ndërtojë dhe të gjitha vendet e BE-së duhet të përballen së bashku me problemin e imigrimit, deklaroi sot kryeministri italian, Matteo Renzi.

“Evropa në tërësinë e saj duhet të përballet me çështjen e imigrimit, duke filluar nga pikat hyrëse deri tek dhënia e shtetësisë. Evropa ka lindur për të rrëzuar muret, jo për t’i ndërtuar ato”, tha Renzi për median në përfundim të një takimi me homologun e tij luksemburgas, Xavier Bettel, i cili ushtron të drejtën e presidencës së radhës së BE-së.

“Kjo shkruhet në Kartën Evropian se detyra jonë është të rrëzojmë muret”, insistoi ai në një aludim për muret që ka ndërtuar Hungaria në kufirin e saj me Serbinë dhe Rumaninë për të ndaluar hyrjen e imigrantëve në territorin e saj.

Për sa i përket pikave hyrëse për në BE dhe krijimit të qendrave të pritjes, për regjistrimin dhe klasifikimin e imigrantëve, që do të ndërtohen kryesisht për të identifikuar personat që mund të përfitojnë azil në Evropë, Renzi u shpreh se “këto të fundit përfaqësojnë një nga elementët për zgjidhjen, por jo zgjidhjen”.

Ngritja dhe aktivizimi i qendrave të pritjes, ide e mbrojtur nga Franca, do të jetë një nga çështjet që do të diskutohet sot në mbrëmje mes Renzit dhe presidentit francez, François Hollande, gjatë një darke në Modena.

Provo po ashtu

Për një deakadë u vodhën 4 miliardë të dhëna

Dekada e kaluar ka parë një ‘shpërthim’ në numrin e njerëzve që u besojnë kompanive …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.