Martesat tradicionale nëpër botë (FOTO)

Dasmat e sotme klasike u bënë mjaft popullore vetëm në shekullin e 19-të, falë mbretëreshës Viktoria. Ajo ishte femra e parë e cila veshi fustanin e bardhë të nusërisë.

Para saj, femrat mbanin një veshje tradicionale të zonës, apo ato që kanë qënë në modë në atë kohë.

Ndërsa sot është rrallë të gjesh një fustan dasme që nuk është i bardhë. Megjithatë disa kultura, veçanërisht në Azi dhe Afrikë, vazhdojnë të vishen veshjet tradicional dhe në ditën e dasmës.

Bright Side na sjell foto të nuseve dhe dhëndurëve që veshin veshjet tradicionale në ceremoninë e tyre të martesës. A nuk janë të mrekullueshme?
foto1 foto2-norvegji 3-foto_korea-e-jugut 4foto_malajzi 5foto_kine 6foto_kaukaz7foto_indonezi 14foto_japoni 13foto_gana 12foto_rumania 11foto_sri-lanka 10foto_indi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!