gripi

Maqedoni: Viktima e 11-të e gripit

Edhe një person ka ndërruar jetë në Maqedoni nga gripi duke shënuar kështu viktimën e 11-të me radhë.

Ministria e Shëndetësisë informoi se tek ajo është marrë konfirmim laboratorik për prezencë të influencës A/H3.

Sipas të dhënave, pacientja në fjalë ka qenë e shtrirë në klinikën infektive për nëntë ditë të tëra, ku është ballafaquar me bronhopneumoni dhe sëmundje të mëparshme kronike, ndërsa gjatë ditës së sotme ka ndërruar jetë,pavarësisht terapisë së rregullt antivirusale dhe përpjekjeve të mjekëve për ta mbajtur në jetë.

Momentalisht, 98 pacientë të sëmurë me simptome të gripit po mjekohen në klinikën për sëmundje infektive./infoGLOBI/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.