Mali gjigand në Paqësor

Shkencëtarët kanë zbuluar një mal gjigand në Oqeanin Paqësor, kreshta e tij ngrihet 1100 metra nga baza e oqeanit 5100 metra të thellë. Zbulimi është bërë rreth 2600 kilometra në jug të Havait, raporton “RT”.

Një ekip kërkuesish nga Universiteti i Nju-Hempshajër e zbuloi malin gjigant në muajin gusht, gjatë përpjekjeve për të krijuar një hartë të kores kontinentale të Shteteve të Bashkuara.

Ekipi ka siguruar pamje 3-dimensionale të malit, duke u shprehur se këto pamje janë të mundura vetëm me satelit.

Mosha e hipotetizuar e malit është 100 milionë vite dhe drejtuesi i ekipit thotë se “ai mund të ketë diçka për të cilën ne do të jemi të interesuar pas 100 vjetësh”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!