Mahi: Rrëshqitja në pus

Një famullitari i vjetër, në një fshat italian, u kishte thënë grave, të cilat gjatë rrëfimit tregonin se e kanë tradhëtuar burrin, kur është fjala për këtë të thonë “kam rrëshqitur në pus”. Por, pas një kohe vjen famullitari i ri, dhe ai nuk e dinte këtë marrëveshje. Vjen gruaja e parë të rrëfehet dhe, ndër tjera, thotë se ka “rrëshqitur në pus”.
– O, po a u lëndove? – pyet famullitari.
– Jo, jo – thotë gruaja.
Dhe kështu gratë vinin njëra pas tjetrës. Meqë shumë sosh thoshin se kanë rrëhqitur në pus, famullitari një ditë shkon te kryetari i bashkisë dhe i kërkon të ndërmarrë diçka për atë pus. Krytari i bashkisë, i cili e dinte kodin e priftit të vjetër, shpërthen në gaz. Prifit ia kthen:
– Ani, qesh ti, qesh. Por edhe guaja jote ka rrëshqitur nja dy herë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.