emanuel macron, franca, xhaketat e verdha, us time

Macron: Xhaketat e Verdha më ndryshuan

Sfida ime është të dëgjoj më mirë njerëzit sesa kam bërë në fillim të mandatit tim

“Xhaketat e Verdha” në disa mënyra ishte e mirë për të presidentin e Francës, Emmanuel Macron. Ai pranoi se kriza me lëvizjen jo-politike e shtyu atë të ndryshojë qëndrimin e tij ndaj francezëve.

“Në një farë mënyre, situata me Xhaketat e Verdha ishte shumë e mirë për mua…sepse ata më kujtuan atë që duhet të bëja”, tha Macron në një intervistë për US Times, shkruan rel.

“Unë me siguri kam dhënë përshtypjen se kam dashur reforma kundër njerëzve. Ndonjëherë padurimi im interpretohet si padurim me francezët, gjë që nuk është kështu”, tha Macron.

Presidenti francez shtoi se ai është në gjysmë të mandatit të tij pesë-vjeçar dhe është në fazën midis kërkesës për reformave dhe dhënies së rezultateve.

“Sfida ime është të dëgjoj më mirë njerëzit sesa kam bërë në fillim të mandatit tim”, tha presidenti francez.

Protestat në Francë filluan në nëntor të vitit të kaluar dhe vazhduan për muaj të tërë. Ato nisën pas pakënaqësive për rritjen e çmimit të karburanteve, por vazhduan edhe për pakënaqësi të tjera ndaj politikave të Qeverisë së Macronit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.