lunacek

Lunaçek: Kosova të mos akuzojë BE-në për vizat

Në Kosovë, nënkryetarja në largim e parlamentit Evropian Ulrike Lunaçek tha se udhëheqësit politik duhet të marrin përgjegjësinë për çdo marrëveshje ndërkombëtare që kanë nënshkruar dhe të njëjtat duhet t’i miratojnë në parlament.

Në vizitën e saj të fundit si raportuese për Kosovën, zonja Lunacek tha se çështja e liberalizimit të vizave tashmë ndodhet në duart e parlamentit të Kosovës. Ajo i bëri thirrje presidentit të vendit Hashim Thaci tu jap fund akuzave ndaj Bashkimit Evropian për mosliberalizimin e vizave, meqë siç u shpreh, ishte ai që nënshkroi marrëveshjen për kufirin me Malin e Zi, kusht për këtë çështje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.