‘Liria nënkupton përgjegjësi’: Thënie nga Bernard Shaw

“Jeta nuk ka të bëjë me gjetjen e vetes. Jeta ka të bëjë me krijimin e vetes.”

“Bëjeni rregull që kurrë të mos i’a jepni një fëmije librin që nuk do ta lexonit vetë.”

“Ata që s’mund ta ndryshojnë mendjen e tyre, s’mund të ndryshojnë asgjë.”

“Ndëshkimi i gënjeshtarit nuk është që në fund atij nuk i beson askush, por se ai nuk mund ti besoj askujt.”

“Liria nënkupton përgjegjësi. Prandaj shumica e njerëzve i frikësohen asaj.”

“Të gjitha të vërtetat e mëdha fillojnë si blasfemi.”

“Dashuria e parë është thjeshtë një budallallëk i vogël dhe një kuriozitet i madh.”

“Shkenca asnjëherë nuk e zgjidh një problem, pa i krijuar edhe dhjetë të tjerë.”

“Një familje e lumtur nuk është asgjë tjetër veçse një parajsë e hershme.”

“Njeriu i zakonshëm është anarkist. Ai dëshiron të bëjë ashtu siç do vetë. Ai mund të dëshiroj që fqinji i tij të jetë i qeverisur, por ai vetë nuk dëshiron të qeveriset. Ai frikësohet për vdekje nga zyrtarët qeveritarë dhe policët.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.