Ballina / LIFESTYLE (page 80)

LIFESTYLE

Ufologët: Alienë të mumifikuar në Peru?

Gjatë një konference për shtyp të mbajtur në Lima të Perusë, një grup ufologësh diskutuan me gazetarët e pranishëm “zbulimin” e tyre të madh. Ufologu meksikan, Jaime Maussan deklaroi se në vendbanimin antik Nazca Lines janë zbuluar trupat e mumifikuar të disa krijesave që nuk kanë lidhje me njeriun. Sipas …

Lexo më shumë

Si duhet rritur dhe edukuar fëmijët

Të jesh prind nuk është e lehtë. Duhet shumë punë e përkushtim, ndryshe ka rrezik të dështoni në edukimin e fëmijës.  Megjithatë, udhëzues i mirë në prindërim duket të jetë libri nga psikologia zhvillimore në Temple University, Kathy Hirsh-Pasek dhe bashkë-autorja e “Becoming Brilliant: Çka na thotë Shkenca për Rritjen …

Lexo më shumë

Konspiracione: Liderët iluminati

Mbledhja e liderëve më të fuqishëm të globit në Hamburg për samitin e G20-ës ka bërë që mbarë bota t’i kthejë sytë nga Gjermania. Por disa gjeste apo qëndrime të liderëve kanë zgjuar polemika të mëdha, sidomos në mesin e teoricienëve konspirativ, raporton gazeta britanike “Daily Express” në një artikull …

Lexo më shumë

Si të ruheni nga gjarpërinjtë

Për shumë njerëz vera është rast për pushim, dhe shtrirje nëpër plazhe, por ka edhe nga ata që i kalojnë pushimet duke shëtitur aktivisht apo në mënyrë rekreative nëpër natyrë dhe male. Në atë rast ekzistojnë disa rreziqe e në mes tjerash edhe nga gjarpinjtë. Por, si të evitojmë kafshimin …

Lexo më shumë