Ballina / LIFESTYLE (page 40)

LIFESTYLE

Njerëz po aq sa pula!

delfin

A e dini se? Shuplakat e dorës suaj dhe pjesa e poshtme e këmbëve kurr nuk kanë qime e as nuk mund të marrin ngjyrë nga dielli. Delfinët mund të notojnë dhe flejnë në të njejtën kohë. Ata flejnë me një sy të hapur. Zgavrrat e hundës nuk kanë erë …

Lexo më shumë

Dy gabimet e prindërve

familje, gabimet

Jo rrallë prindërit bëjnë gabime në raport më fëmijët e tyre, ndonjëherë edhe me cmimin që ‘ gabimet ’ e tyre bëhen pengesë serioze që fëmijët në të ardhmen të jenë liderët. Se  ku dështojnë më së shumti ata është çështje me të cilën janë marrë shumë ekspert. Mes tjerash …

Lexo më shumë

Ellis: DNA e njeriut u krijua nga alienët

DNA

DNA vazhdon të intrigojë shkencën dhe pseudoshkencën. Zhvillimi i aftësisë për t’i shprehur mendimet përmes gjuhës së shkruar është një nga mënyrat e para në të cilat njeriu u dallua nga mbretëria e kafshëve. Pesëmijë vjet që nga atëherë, njerëzit kanë zhvilluar elektricitetin, kanë ndarë atomin, kanë zhvilluar kompjuterë dhe …

Lexo më shumë

Mësoni si të relaksoheni

relax

Relaksimi është një nga aktivitetet më efektive vetë-ndihmuese për shëndetin mendor. Relaksimi i planifikuar qetëson ankthin dhe ndihmon trupin dhe mendjen të rekuperohen nga stresi dhe furia e së përditshmes. Muzika, një banjë e gjatë, apo një shëtitje në park bëjnë punë për disa njerëz, por për të tjerë nuk …

Lexo më shumë

Pema që prodhon 40 fruta

Në SHBA është krijuar një pemë e aftë që të prodhojë 40 fruta të ndryshme. Qëllimi është që të arrijë një motivim të dyfishtë, ajo për të ruajtur biodiversitetin dhe për të shprehur një formë të veçantë arti.Sam Van Aken është një artist amerikan nga Pennsylvania i cili ka njohuri …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!