Ballina / LIFESTYLE (page 18)

LIFESTYLE

A fluturojnë alienët?

toka

Sa herë që përmendet fjala “Alienë” në mendjet tona riprodhohen imazhet hollivudiane të një disku fluturues dhe një teknologjie të prodhuar nga qënie shumë herë me superiore nga njerëzimi. Por, a është vërtet kështu? Nga Gjermania mbërrin një teori e çuditshme. Michael Hippke i Observatorit të Sonnenbergut thotë se me …

Lexo më shumë

Ky fshat i pushimeve drejtohet nga spiunë

fshati drejtuar nga spiunet

Arous ishte një vendpushim turistik ideal në shkretëtirën sudaneze, në brigjet e Detit të Kuq. Por ky destinacion magjepsës ishte një bazë për agjentët izraelitë me një mision sekret. Vendpushimi ishte një front i krijuar dhe drejtuar nga operativët e agjencisë së inteligjencës të Izraelit “Mossad” ,për më shumë se …

Lexo më shumë

Këto profesione do të shuhen

profesione

Në 25 vitet e ardhshme njerëzit nuk do të kryejnë 40 përqind të profesioneve të cilat ekzistojnë sot, dhe për atë është me rëndësi që nga tani të mendohet rreth arsimimit për profesionet e ardhshme, rekomandon Jurg Shtuker nga agjencia softuerike “Namiks”. “Shumë profesione të cilat do t’i kryejmë në …

Lexo më shumë

Mësoni të udhëtoni lehtë

udhetimi i lehtë

Kush ka fëmijë të vegjël i kupton shumë mirë vështirësitë: sasinë e madhe të veshjeve që duhen, dhe marrin me vete bagazhe pa fund. Në valixhe përfundon e gjithë shtëpia. Megjithatë bagazhet mund të reduktohen në minimum, për shembull kur udhëtoni me mjet publik, apo me një makinë të vogël …

Lexo më shumë