LIFESTYLE

Orkidea –simbol i dashurisë

Orkidea –simbol i dashurisë

Orkideja me shekuj ka qenë simbol i dashurisë, luksit dhe bukurisë. Grekët e kanë konsideruar këtë lule si simbol të burrërisë (potences). Kinezët, prej kohës së Confuciusit, e kanë quajtur orkiden “bima e aromës së Mbretit”. Familja e orkideve është njëra nga familjet më të mëdha të bimëve, që rriten …

Lexo më shumë

Muaji i lindjes, përcakton profesionin

Muaji i lindjes, përcakton profesionin

Shkencëtarët nga Universiteti i Oxfordit kanë konstatuar se muaji i lindjes  mund të ndikoj në çdo gjë , duke filluar nga inteligjenca, profesioni e deri te jetëgjatësia.  Hulumtimi  është bërë te njerëzit që ushtrojnë 19 profesione të ndryshme. Të lindurit në janar , është më se e bsueshme se do …

Lexo më shumë

Seksi nga prizmi i ngjyrave

Ngjyra e preferuar ka lidhje me sjelljen në shtrat me partnerin. Ja domethënia e tyre: Ngjyra e kuqe: Njerëzit që e duan të kuqen janë shumë të zjarrtë në shtrat. Nxehen shpejt, por edhe falin shpejt. Ata e stimulojnë veten për të ardhur në qejf dhe e shijojnë seksin në forma …

Lexo më shumë

Këshilla: Mos paragjyko

truri

I kërkoi shokut disa të holla borxh por cfarë ndodhi… E mora në telefon një vëlla dhe i kërkova disa të holla borxh (300 gini-valute egjiptiane). Kisha shumë nevojë dhe ishte shumë urgjente. Vëma ktheu: më prit nja gjysem ore dhe do të jap përgjigjen. Pas gjysmë ore e thërras në …

Lexo më shumë

“Hëna e Gjakosur”

April 16 Amerika ishte shteti që kishte mundësinë të përjetonte nga vendi i ngjarje madhështinë e mbrëmshme që ofronte ‘Hëna e Gjakosur’. Për të gjithë në që jetojmë në pjesët tjera të botës dhe një përjetim i tillë nuk ishte i mundur, atëherë infoGlobi është përkujdesur që të ju sjell …

Lexo më shumë

124 shtete më të lira se WhatsApp

harta

Pesë vjet pas lansimit të platfomës së mesazheve për telefonat e mençur WhatsApp, kompania Facebook e kishte blerë ate hiq më pak se për 19 miliardë dollarë.  Atëbotë, njëqind e njëzet e katër shtete të botës peshonin më pak se kjo platformë!!! Në bazë të vlerës nominale të GDP-së (2014) , …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!