Ballina / Kulturë / Lexoni çka u zbulua në Argjentinë
gliptodonte

Lexoni çka u zbulua në Argjentinë

Antonio Nievas zotëron një fermë jo shumë të madhe në Argjentinë, megjithatë ajo që ka zbuluar në kanalizimet e ujërave e ka lënë pa fjalë, ate por edhe gjithë botën.

Një vezë gjigante, e zezë dhe me strukturë shkëmbore. Ai besonte se kishte gjetur një vezë dinozauri por nuk doli të jetë ashtu.

Një ekip shkencëtarësh nxituan për në vendngjarje pasi fermeri ngriti alarmin dhe e papritura e tyre ishte edhe më e madhe.

gliptodonteKjo nuk ishte një vezë dinozauri, por një mbetje fosile e një gliptondonti.

Gliptodonte ishte një kafshë prehistorike që dukej si një Armadillo gjigant.

Ajo është konsideruar si një specie që është zhdukur gjatë epokës së Akullnajave, rreth 10,000 vjet më parë, por si është e mundur që një mbetje e saj t’i ketë rezistuar kohës.

Me sa duket ajo që ka gjetur Antonia dhe siç thanë ekspertët më pas ishte një mbetje që i përkiste një të mituri të kafshësh në fjalë.

Gjetja e Antonios edhe pse nuk doli ajo që priste, rezultoi një zbulim shumë i rëndësishëm për shkencën dhe paleontologët janë shumë të ngazëllyer për studimin që do i bëjnë kësaj mbetjeje prehistorike.

gliptodonte

@Fluidi

Provo po ashtu

harta scanderbeg

Ballkani quhej Scandrebeco – Zbulohet harta e vitit 1455

Një rast tjetër i ngjashëm kur territoret përcaktohen me emrin e një njeriu mund të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.