fbpx
fotografie

Lexo për historinë e trishtë të kësaj fotografie

Jo të gjithë fëmijët në botë kanë të njëjtin fat. Shumë fëmijë rriten pa prindër dhe jetojnë të kushte shumë të rënda, ku u mungojnë edhe gjërat elementare për jetë. Kjo dukuri ka ekzistuar gjithmonë, dhe akoma ndodh.

Në fotografinë më poshtë është një fëmijë i tillë i quajtur Werfel, 6-vjeçar i cili është rritur në një shtëpi jetimësh në Austri. Fytyra e buzëqeshur e Werfelit shpreh një lumturi të pashoq, kur Kryqi i Kuq amerikan i dhuron një palë këpucë të reja.

Kjo fotografi është bërë nga Gerald Waller në vitin 1946 dhe është botuar në revistën “Life Magazine” dhe është përzgjedhur si ndër më të mirat, të bëra ndonjëherë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.