Ballina / BOTA / Laburisti Corbyn: Intervenimi i NATO -së në Kosovë – gabim

Laburisti Corbyn: Intervenimi i NATO -së në Kosovë – gabim

Kosova është bërë temë e diskutimit në debatin e fundit para zgjedhjeve të brendshme për liderë të Partisë Laburiste në Britaninë e Madhe.

Kandidati kryesor me gjasat më të mëdha për të marrë drejtimin e partisë opozitare, Jeremy Corbyn ka thënë se intervenimi i NATO-s në Kosovë ka qenë gabim.

“Mendoj se kemi shkuar shumë larg kur e kemi ndalur gjenocidin në Kosovë”, ka thënë Corbyn.

Komentet e tij janë kundërshtuar ashpër nga 3 kandidatët e tjerë, dhe në veçanti Yvete Cooper e cila ka thënë se intervenimi ka shpëtuar kosovarët.

Tony Blair, ish-lider i Partisë Laburiste e ka udhëhequr politikisht fushatën për ndaljen e gjenocidit serb në Kosovë.

Provo po ashtu

Turqia suspendon operacionet në Sirinë veriore

Turqia ka pranuar të suspendojë operacionin në Sirinë veriore, ka thënë zëvendëspresidenti amerikan Mike Pence, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.