Ballina / Shkencë / Ky mishngrënës ka jetuar 150 milion vjet më parë
antarktida, mishngrënës
antarktida

Ky mishngrënës ka jetuar 150 milion vjet më parë

Ky mishngrënës ka jetuar 150 milion vjet më parë. Shkencëtarët argjentinas kanë gjetur mbetjet e një zvarraniku mishngrënës detar dhe ka vlerësuar se ai ka jetuar 150 milion vjet në Antarktidë, ku asnjeherë më parë nuk u zbulua një gjurmë e tillë e lashtë të jetës.

“Kemi gjetur një shumëllojshmëri të gjerë të (fosileve) peshk, butak, por ne kishim gjetur një të tillë të vjetër”, tha Soledad Cavalli, paleontolog në Qendrën Kombëtare të studimeve shkencore dhe teknike Argjentinë (Conicet).

Eshtë nje zbulim i jashtzakoshem, gjetje që nuk ka qenë subjekt i publikuar në revistat prestigjioze shkencore, sipas një deklarate të Agjencisë për Shkencë, Teknologji dhe Shoqërisë në Universitetin e La Matanza, pranë nga Buenos Aires.

“Ky zbulim është e jashtëzakonshme, sepse nuk ka asnjë depozitë në shkëmbinjtë që lejojnë ruajtjen e duhur të eshtrave, të tilla si rruaza të këtij zvarraniku detar,” sipas shkencëtarve.

Madhësia e zvarranikëve mund të arrijë 12 metra. Ai kishte një qafë të gjatë .

Zona e kërkimit është dy orë me helikopter nga baza shkencore në Antarktidë, në jug të kontinentit amerikan. Kërkimi do të vazhdojë në janar, dhe gjatë verës australiane.

Në atë kohë, thotë Marcelo Reguero, studiues i Institutit Antarktik Argjentinës, Antarktida ishte pjesë e platformës së madhe të përbashkët me Australinë, Indinë, Madagaskar, Afriken dhe Amerikën e Jugut para shkeputjeve kontinentale

@Fluidi

Provo po ashtu

nasa dhe gara per mars

NASA dhe gara prej 1 milion dollarësh për Mars

NASA po ofron 1 milion dollarë në një lloj të ri të garës hapësinore – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.