Ky kompjuter ua lexon mendjen. E shndërron në imazh!

Së fundi është shpikur një kompjuter i ri i cili mund të monitorojë aktivitetin e trurit dhe ta kthejë në imazh atë që përdoruesi po mendon.

Ndërsa shikonin imazhet, EEG-të e subjekteve  ushqeheshin në një rrjet nervor, një algoritëm i frymëzuar nga truri i vërtetë që më pas nxirrte përfundimin nëse një imazh zbulohej nga truri në përputhje me atë që kërkonin subjektet.

Rrjeti nervori ishte në gjendje të përshtaste parashikimin e tij për atë fytyrë personi që mendonte dhe të gjeneronte imazhe në përputhje me rrethanat.

Përfundimisht, imazhet e gjeneruara nga kompjuteri progresivisht përputheshin me ato të menduara nga pjesëmarrësit, me një saktësi prej 83 për qind.

Shkencëtarët besojnë se ky zhvillim do të mund të përdoret për të ndihmuar kreativitetin si dhe duke marrë një kuptim më të mirë se si njerëzit perceptojnë gjërat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.