dënimi, angli

Ky ishte dënimi i parë në histori për tejkalim shpejtësie

Ky ishte dënimi i parë në histori për tejkalim shpejtësie. Personi i parë që është dënuar për tejkalim shpejtësie është Walter Arnold nga East Peckhami i Anglisë.

Ai më 28 janar 1896 ishte zënë në qytezën Paddock Wood, në Kent të Anglisë duke i dhënë makinës me shpejtësi prej 13 kilometra në orë, në një rrugë ku shpejtësia ishte e kufizuar në 3,2 kilometra në orë.

Arnoldin e kishte zënë dhe ndaluar polici i cili e kishte ndjekur me biçikletë plot 7 kilometra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.