fshati drejtuar nga spiunet

Ky fshat i pushimeve drejtohet nga spiunë

Arous ishte një vendpushim turistik ideal në shkretëtirën sudaneze, në brigjet e Detit të Kuq. Por ky destinacion magjepsës ishte një bazë për agjentët izraelitë me një mision sekret.

Vendpushimi ishte një front i krijuar dhe drejtuar nga operativët e agjencisë së inteligjencës të Izraelit “Mossad” ,për më shumë se katër vjet në fillim të viteve 1980, raporton BBC.

Ata e përdorën atë si një mbulesë për një mision të jashtëzakonshëm humanitar për të shpëtuar mijëra hebrenjtë etiopianë të bllokuar në kampet e refugjatëve në Sudan dhe i evakuan ata në Izrael. Sudani ishte një vend armik arab dhe misioni duhej të bëhej pa e kuptuar askush, transmeton RTKlive.

“Ishte sekret shtetëror, askush nuk fliste për këtë”, thotë Gad Shimron, një nga agjentët që shërbeu në fshat. “As familja ime nuk e dinte.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.