Ballina / Galeria / Ky është njëri nga fiset më misterioze në botë
In Fabric

Ky është njëri nga fiset më misterioze në botë

Fotografët Carol Beckwith dhe Angela Fisher kanë kaluar më shumë se 30 vjet duke kapur momente nga ceremonitë, ritualet dhe jeta e përditshme e një fisi afrikanë.

Këto foto të jashtëzakonshme tregojnë historinë e fisit Dinka në Sudan.

Stili i jetesës së Dinkës ndryshon në varësi të stinës. Gjatë sezonit të shiut njerëzit Dinka jetojnë në vendbanime të qëndrueshme të savanës dhe rritin drithëra të ndryshme, ndërsa gjatë sezonit të verës ata kullosin bagëtitë përgjatë lumenjve rreth rajonit të tyre.

Jetët e tyre janë të ndërthurura ngushtë me këto kafshë: Kur mbusin 16 vjec, burrave të Dinkës u jepet një ka. Emri i kaut bëhet pjesë e emrit të të rinjve. Ndërkohë që rritet, burrat gjithashtu i japi forma ë ndryshme brirëve të gjatë të kaut të tyre.

Për më tepër, “Syri.net” ju sjell disa foto të pabesueshme që dëshmojnë jetën e pazakontë të këtij fisi të lashtë

 

Check Also

shtepite meksike

Shtëpitë në Meksikë

 Kjo që po shihni nuk është ndonjë planë urbanistik, por është lagje në Meksikë, saktësisht …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *